Meddig tart a garancia
Néha előfordult, hogy Budáról messzebb is kellett mennem. Megtalált egy ügyfél Szigetszentmiklósról. Nem volt ez baj, hiszen a munka mindig jól jött, az meg, hogy pár kilométert autózni kellett az nem volt probléma.

Na, elindultam kifelé, meg is találtam ez embert, igen mézes mázos nyájassággal fogadott.
Megnéztem a készüléket egy Nokia típusú TV meg sem nyikkant. Mondom neki, jobb, ha elviszem a műhelybe, mert ott jobban át tudom nézni.

Na, hazaérek, belenézek a gépbe, szerencsére teljesen szokványos Nokia típushiba, sorvégtranzisztor megadta magát. Nem nagy ügy, pár perces meló és kész. Vagyis kicsit több mert ilyenkor én, automatikusan ki szoktam cserélni, az impulzustáp primer oldali elektrolit kondijait, meg az indítókondit, meg a sorvégtranyó kollektorán lévő kondit, hogy biztos ne legyen gond az elkövetkező időben a TV-vel, ugyanis hat hónap garanciát adtam mindenre, ami a műhelyből kikerült megjavítva, kivéve a képcsőcsere, mert a képcsőre 1 év volt a garancia.

Mindezek után visszavittem a gépet odaadtam a számlát melyen fel volt tüntetve a hat hónap garancia. Ügyfél elégedett, kifizet, mosolyog, én el...

Aztán dolog elfelejt, telik az idő, egyszer csak majd két év elteltével vinnyog a telefonom, keresnek. Felveszem, ember mondja nevét, kérdezi emlékszem-e rá. Mondja címét is, így már beugrik a dolog - két év azért hosszú idő - Kérdem én mi a probléma, mire ügyfél két év után beleüvölti a telefonba:

Azonnal menjek ki hozzá, és javítsam meg a TV-jét GARANCIÁBA, mert MÁR MÁSNAP ROSSZ volt, ahogy visszavittem...

És hozzátette, hogy azért most szól, mert számlát, amelyen a telefonszámom is rajta volt, idáig kereste. Két évig... Nem akármilyen teljesítmény.

Egyébként nem ez volt az első, amikor a garanciával hülyének akartak nézni, de ez volt a legemlékezetesebb.


grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly