Egy nagyon kényes téma
Rögtön azzal kezdeném, hogy nekem személy szerint, eszembe sem jutna tagadni a holocaust-ot. Borzalmas, amit a nácik annak idején a zsidókkal tettek. Nem vagyok sem rasszista, sem antiszemita. Minden további nélkül egyetértek azzal, hogy a holocaust létezett, és azzal is, hogy sajnos épp ésszel, nagyon nehéz felfogni azokat a borzalmakat, amiket akkor és ott, át kellett élni embereknek.

Hirdetés

Amivel nem értek egyet: Az a holocaust tagadásáért járó büntetés. Legjobb tudomásom szerint demokráciában élünk. Elméletileg a szólás szabadsága is bele kellene, hogy tartozzon ebbe a fogalomba. Persze ebben az országban elég sok olyasmi van, ami a demokrácia szabályain belül kéne, hogy legyen, mégis valahogy kívül rekedt. Arról már nem is beszélek, hogy mi van olyankor, ha valaki Pl.: azért nem ismeri el a holocaust-ot, mert azt sem tudja mi az. Van ebben az országban egy csomó olyan ember, akinek a nyolc általánosa sincs meg, és soha életében ezt a fogalmat nem hallotta. Persze ez nálunk nem baj. Megbüntetik, mert itt csak egy fontos dolog létezik: a büntetésekből befolyó pénz. Ezzel nem értek egyet. Mikor büntetik a szólás szabadságát.

A másik igen komoly problémám ez ügyben, hogy amikor emlegetik a hatmillió zsidó áldozatot, akkor miért nem esik szó a második világháború, többi 44 millió áldozatáról?

Nagyon sajnálom, azokat az embereket, akiknek a koncentrációs táborok borzalmait végig kellet élni, és ezért elítélem a nácikat, de volt sok-sok millió, német, orosz, cseh, francia, magyar stb... szerencsétlen, akik a háborúban vesztették életüket. Nagyjából 50 millióra tehető a második világháború áldozatainak száma. Amikor a holocaust-ra emlékezünk, akkor ugyanúgy, meg kellene emlékezni mindazokról, akik nem tértek vissza a háborúból. Nem volt minden katona háborús bűnös. A legnagyobb része, egyszerű, besorozott civil, hentes, szerelő, cipész, stb... akinek, fegyvert nyomtak a kezébe, hogy menjen ölni, pedig jószántából biztos, hogy sosem tette volna. Ők ugyanolyan áldozatai a fasizmusnak, mint a zsidók. Valóban borzalmas volt, amit a nácik a koncentrációs táborokban műveletek, de az sem volt egy leányálom, amit a fronton kellett végigcsinálni, az oda hajtott katonáknak, hóban-fagyban, sokszor élelem nélkül, hetekig-hónapokig a lövészárkokban, rettegve minden pillanatban az életükért.
Ugyanúgy megérdemlik a megemlékezést, mint a koncentrációs táborok szerencsétlen áldozatai.

Véleményem szerint nemcsak annak van létjogosultsága, hogy soha többet holocaust-ot, hanem főleg annak, hogy soha többet háborút. Mert ha nem lesz háború, akkor nem lesz holocaust sem...
Hozzászólások
Új hozzászólás
Felhasználónév:
e-Mail:
Üzenet:
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly