Rendeletek, büntetések - Többféle aspektusból.
Kis hazánkban egyre több egész érdekes rendeletet hoznak. Hallgatom a rádiót reggel, bemondják, hogy mától tilos a budapesti aluljárókban dohányozni. Aranyos. Egyre több helyen tiltják be a dohányzást. Többek közt a parlamentbe is :))) Azt persze mindenki látta a médiában, hogy ez mennyire hatotta meg őket.

Hirdetés

Lassan a dohányos ember az egyes számú közellenség.

Félre ne értsen senki, eszembe sem jutna a nemdohányzók ellen kampányolni, megértem őket, ők nem akarnak dohányfüstöt a környezetükben. Igazuk van.

Ami bántja a csőrömet, az az álszent viselkedés amit a politika ebben az ügybe tesz.
Sokan képtelenek leszokni róla, hiszen ma már pontosan tudjuk, hogy ugyanúgy függőséget okoz mint a kábítószer, vagy az alkohol, bár kisebb intenzitásút. Tehát nem feltétlenül, és nem csak a dohányos a hibás, hogy nem tud leszokni.
Mindezeket figyelembe véve hatalmas haszonnal, / jövedéki adó, Áfa / eladja ezeknek az embereknek a dohányárút, milliárdokat és milliárdokat kaszál, kihasználva a szerencsétlenek függőségét.... és utána még a büntetésen is kaszálni akar, ráadásul nem is keveset... és még belemondja a pofámba, hogy a büntetésekkel a nemdohányzó társadalmat akarják megvédeni.
Ráadásul egész barátságos a büntetés, gondoljunk bele, hogy az 30000.-Ft a minimálbér kb fele, az országban az emberek nagy többsége ezért két hétig dolgozik, és bizony a megélhetése kerül veszélybe ha véletlenül rágyújt.

Mi lenne, ha megszüntetnék a dohányárúk gyártását és forgalmazását ? Akkor elhinném, hogy valóban az egészségét védik az embereknek, de erről szó sincs. Nem fogják beszüntetni, hiszen erről a bevételről nem fognak lemondani. Inkább etetnek tovább.

Szóval ne akarja nekem bemesélni senki, hogy a politika védi a nemdohányzókat. Egy fenét, az összes ilyen és ehhez hasonló rendelet, semmi másról nem szól mint újabb és újabb burkolt bevételről.

Becsületesebb lenne a törvényalkotóktól, ha ezen rendeletek megalkotásakor inkább megmondanák, hogy ennyi és ennyi bevételt várnak a büntetésekből és nem azzal etetnének, hogy ezzel védik egy csomó ember egészségét.

Például nézzük meg a budapesti vár behajtás esetét. Harsogott a média attól, hogy mennyivel jobb lesz a levegő és tisztább lesz a vár. Szuper, mondom én. Aztán meglátták benne az óriási üzletet. Mostmár ismét bárki behajthat a várba ha FIZET.
Tehát, sokkal tisztább lesz a levegő, ha olyan autó szennyezi a levegőt, amelyik kifizette a megfelelő összeget a behajtásért. Persze erre azt lehet mondani, hogy igy is kevesebben hajtanak be, mert nem tudják megfizetni. Igaz. De nem is az a cél, hogy ne hajtsanak be, hanem az hogy fizessenek.

Fery


Hozzászólások
Új hozzászólás
Felhasználónév:
e-Mail:
Üzenet:
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly