Kiegészítők: IR-RF Távirányító
Íme, egy újabb kiegészítő a PicPanel-hez, amit remekül tudunk használni abban az esetben, ha szeretnénk, olyan áramköröket építeni, amit nem hagyományos kapcsolókkal, vagy nyomógombokkal működtethető, hanem infravörös, vagy rádiófrekvenciás távirányítással.

Hirdetés
Tulajdonképpen ez egy olyan távirányító, amellyel szimulálhatunk szinte mindenféle, infravörös, vagy RF-jelet, amellyel vezérelhetjük, különböző áramköreinket. Működtetése sem túl bonyolult. Került rá egy 20 lábú IC-foglalat, amelybe beletolhatunk egy PIC-et. Van rajta egy programozó csatlakozó is ide a Pickit 2-őt, vagy egyéb PIC-égetőt köthetünk, majd bekábelezhetünk a PIC megfelelő lábaira.

Van 8 db nyomógomb felhúzóellenállással, amely GND felé kapcsol. Tasztatúrát nem kapott, hanem egy olyan 8-as hüvelysort, amely afféle dokkoló egységként működik. Ide lehet csatlakoztatni ugyanolyan a tasztatúrát, amelyet a fejlesztőpanelhez is használhatunk.Található rajta még egy dokkoló, ide kódkártyát, vagy bármilyen egyéb kiegészítő elektronikát lehet csatlakoztatni, amely az éppen akkor a tervezendő készülékhez szükséges.

Ejtsünk néhány szót arról a két részegységről, amely a panelunkat megkülönbözteti egy a többi kiegészítőtől. Ez nem más, mint egy 433 MHz-es RF adó, és egy Infra LED, amelyekkel a távolsági adatátvitel megvalósítható. Az infra adót egy tranzisztor hajtja meg, amelyet a PIC bármely Port-jára csatlakoztathatunk. Az RF adót is bármely lábra csatlakoztathatjuk.

A távszabályzót használhatjuk 5 Volt-ról, programozáskor így is kell tennünk, de amikor azon túl vagyunk, akkor elemről is működik, és így elvihetjük nagyobb távolságra is a vevőtől.

Később lesz írva a fejlesztő panelhez is és a kiegészítőkhöz is komplett, használati utasítás, de egyelőre sajnos ezek még nem készültek el, egész egyszerűen nincs rá időm. Ezért most csak egy rövid ismertetőt írok, amely azért arra elég, hogy fogalmunk legyen a teljes rendszer rugalmasságáról.


Fájlok:
FájlnévFájlméretLetöltve
A cikkhez tartozó fájlok csak bejelentkezés után tölthetőek le!

Hozzászólások
Hozzászólás csak bejelentkezés után lehetséges...
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly