Kiegészítők: PIC Adapterek
Ezek az első adapter panelek, amelyek még a PicPanel 1.0-hoz elkészültek, persze az új verzióhoz ugyanúgy jók. Sajnos, mivel furatgalvanizálást itthon, nemigen tudok összehozni, ezért egyoldalasra terveztem. Nem egyszerű beforrasztani, mivel a tüskesort a panel fólia oldalára kell, beforrasztani.

Hirdetés

Sajnos igen kicsi a hely, de nagyobbra venni, mivel be kell, hogy férjen a PicPanel TEXTOOL foglalatába. Jelenleg a PIC16F84-628-648A, a PIC18F1320-a, PIC12F629-hez készítettem ilyen paneleket.Általában nem szoktam Port-nak használni az MCLR lábat, ezért a PIC16F84-628-648A-hoz készült panelnél nem kötöttem be Port-nak csak MCLR-nek.Elkészítettem a tervét egy kétoldalas furatgalvános változatnak, amelyiken egy jumperrel megoldottam az RA5 és az MCLR láb összekötését. Gondoltam rá, hogy később legyártatom, korrektebb paneleket lehet, üzemi körülmények között készíteni.

Mindháromra rátettem a Quarz foglalatot is, hogy minél rövidebb legyen a Quarz freki útja a PIC-ig. Tettem egy ellenállást, meg egy LED-et is, ez mutatja, ha az adapter panel tápot kap, de ez nyugodtan el is hagyható. Sajnos az átkötéseket nem sikerült megúszni.Ezen kívül készítettem még egy univerzális panelt is, amelybe Max. 28 lábú PIC-et lehet beletenni, majd a PIC18F4520-as lábkiosztásának megfelelően rövid vezetékekkel bekábelezni. Meglepő de működik, nemrég használtam egy 630-as PIC-hez. Eleinte azt hittem, hogy a rengeteg vezeték antennaként fog szerepelni, és zavar érzékeny lesz az egész, úgy ahogy van, de szerencsémre ez nem következett be. Remekül működött a cucc. Persze jobb, ha azokhoz a PIC-ekhez amelyekkel, többször lesz dolgunk, ahhoz inkább gyártsunk le adapter paneleket, de ha nincs más, akkor ez is vidáman használható.Nagyon problémás lehet a tüskesor beforrasztása, ezért én is csak azokat forrasztottam be ahol élő kivezetés van rajta és két-két darabot azon a végen ahol nincs. Azokat a lábakat, ahol nincs csatlakozás a PicPanel-hez, semmi értelme beforrasztani. Sajnos az univerzálison kénytelen voltam mind beforrasztani.

Nagyon egyszerű, de nagyon hasznos kis kiegészítői, ezek a panelek, egy teljes PIC fejlesztői környezetnek.

Időről időre érdemes lesz visszanézni, és a letölthető file-okat az oldal alján megnézni, ugyanis folyamatosan kerülnek majd fel az újabb kiegészítők.


Fájlok:
FájlnévFájlméretLetöltve
A cikkhez tartozó fájlok csak bejelentkezés után tölthetőek le!

Hozzászólások
Hozzászólás csak bejelentkezés után lehetséges...
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly