PIC égető adapter
A cikk letöltése PDF-ben...
Előállt egy olyan problémám, hogy amikor nem az áramkörön belül kellett égetni a PIC-et, akkor hogyan oldjam meg az égetést. Eleinte a dugdosós próbapanellel csináltam néhányat, de aztán úgy döntöttem keresek valami megoldást. Sokáig variáltam az ötleteket mivel nem akartam több nyákot, csak egyet, de mivel elég sokféle PIC van, még a DIP tokosok között is, vagy több foglalat vagy valamilyen átkapcsoló kellett volna ahhoz hogy a DIP tokos PIC-ek nagy többségét égetni tudjam. Ezért aztán, megkerestem a legegyszerűbb megoldást... Egy végtelenül egyszerű kis eszköz a dugdosós próbapanel mintájára. Azt hiszem nem sok műszaki leírás kell hozzá, a képek elárulnak mindent róla.

Hirdetés

Gyakorlatilag az összes DIP tokos PIC-et bele lehet tenni a 8 lábútól a 40 lábúig. Sőt kicsit tovább fejleszteve egyszerű headerként is használható olyan PIC-ekhez amelyek ezt igénylik. A nyákrajza igen egyszerű azt hiszem erről sem kell sokat írni... Mindössze a TEXTOOL foglalat és a csatlakozók találhatók a panelen. És itt van a kész adapter. Működése is igen egyszerű, megnézem az adatlapon azokat a lábakat, amelyekre szükségem van az égetéshez. Utána a TEXTOOL foglalat melletti hüvelysorokat összedugom a kis vezetékekkel a bemeneti csatival, ami közvetlenül rámegy az égetőre.
Innentől már csak az égetés maradt... Eddig PICkit 2-t és egy ICD 2-t sikerült építenem, mindkettővel tökéletesen használható. A két égetőről is készül már a cikk, remélem egyszer is elkészül. De visszatérve az adapterhez...Ha valakinek nincs a "dugdosós" próbapanelhez vezetéke, az egyszerű 0,5-ös merev vezetékkel is megoldhatja az összekötést. Az is tökéletesen megfelel. Egy dolog van amire érdemes nagyon odafigyelni, az pedig a Textool foglalat beforrasztása. Akkora lyukat kell neki fúrni a nyákon, hogy feszülés nélkül lehessen beletenni a foglalatot. Ha megfeszül, akkor a szorító rész deformálódik és nem lehet utána rendesen beletenni az égetendő IC-t. Azt hiszem ez minden amit el lehet mondani, annyira egyszerű szerkezet.

Fájlok:
FájlnévFájlméretLetöltve
A cikkhez tartozó fájlok csak bejelentkezés után tölthetőek le!
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly