Frekvencia mérő
Oldal: Témalista   1 / 1  
[#82] Doncso témaindító hozzászólása2008. június 9. 17:23:14
Sziasztok, azért nyitottam ezt a témát mert szeretnék egy kicsit többet megtudni a frekvencia mérő használatáról és szerintem az itt leírtak hasznosak lehetnek mások számára is.
A minap szereztem egy ilyen készüléket és vannak rajta különféle kapcsolók, csatlakozók beállítási lehetőségek.
Van rajta két szabályos BNC csati, az egyik Fstab KI a másik Fx be , ez nagyjából érthető, van mérési idő, 0,1 ; 1 ; 10 sec, ez arra való,hogy mennyi időintervallumonként frissitse a mért frekvencia kijelzését, van még neki ugye egy kapcsoló sora ahol a frekvenciamérés határait lehet beállitgatni, 1Hz-1MHz ig, na most jön a kérdéses rész, van egy EGYEN/VÁLTÓ ; 0dB/-20dB ; és egy FOLYAMATOS/CIKLIKUS beállítási lehetőség, ezekre nem nagyon jöttem rá mit takarnak.
Ezúton kérem aki hozzáértő , egy kicsit okosítson ki ezen a téren
Üdv: Doncso
 
[#83] FeryService válasza [#82] Doncso hozzászólására2008. június 9. 20:06:28
Az egyen-Váltó csak annyi, hogy ha a mért jelen van egyenáramú összetevő azt leválasztja, mivel frekvenciája csak a váltónak van.
A folyamatos-ciklikus pedig azt jelenti, hogy csak akkor mérjen ha nyomsz egy gombot, vagy a beállitott mérési időt ciklikusan pörgesse.
A harmadikkal pedig valószinüleg a triggerelési szintet állithatod, magyarán a kütyü érzékenységét.
Fery
 
[#85] Doncso hozzászólása2008. június 9. 20:12:33
Értem és köszi,de egyébként szerintem valami nem klappol a cuccal, kell szerezzek hozzá egy kapcsit mert van benne egy 2955 ha jól láttam és nagyon melegszik meg a trafója is, valami nem jó, ha adok neki a generátorról jelet akkor is össze vissza mér, szerintem befaragtam vele, amugy 86-ban épitette valami RÁCZ SÁNDOR, majd utánnanézek a kapcsinak, tele van TTL-ic-kkel.
 
[#86] Doncso hozzászólása2008. június 9. 20:18:19
Ja igen és még egy talány, van neki egy Fstab-kimenete, megnéztem szkóppal, itt egy négyszögjel jön ki aminek a frekveciája változik ha a müszer méréshatárát kapcsolgatom, nagyjából azonos freki jön ki rajta,nem értem mit keres négyszögjel egy frekimérőn ha nem is adtam neki bemenetet
 
[#87] FeryService válasza [#85] Doncso hozzászólására2008. június 9. 20:18:40
Elég olcsó volt ahhoz, hogy ne faragjál be vele.TTL IC-k ből, rengetegen épitettek régen frekimérőt. Mivel a TTL-nek elég nagy a fogyasztása melegedhet attól is...
Amúgy szinte biztos, hogy javitható.
Fery
 
Oldal: Témalista   1 / 1  
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly