Profizmus - alsófokon
Levágódtam a TV elé múlthét szombatján este, hogy megnézzem, kik milyen produkciót adnak elő az agyonreklámozott X Faktor című műsorban. Szépen kényelmesen behelyezkedtem a TV készülék elé, magam elé húztam a vörösboros kólácskámat, melyet jó hangulatban, családi körben, vacsora után, egy remek TV műsor élvezete közben, szerettem volna elfogyasztani.

Hirdetés

Ezzel nem is lett volna baj, igen finom volt a vacsi, meg a vörösboros kólácska is. DE. A remeknek induló X Faktor-ral már bizony voltak problémáim. Először is érdekelt volna, hogy mit produkálnak az előadók. No ezzel már rendesen spórolt az RTL KLUB, mivel azon produkcióknak kb. a felét láttuk, amelyek számítottak volna. A reklám után ért a második meglepetés. Azt hittem a produkciókkal folytatódik a dolog. DE NEM. Jött a zsűri és néhány semmit mondó szó kíséretében kiszórta a társulat felét. DE mi nézők csak azt nem tudtuk meg, hogy kit miért szórtak ki, mivel a produkciók jó részét nem is láttuk.

Fogalmunk sincs, hogy mi alapján döntöttek a mentorok, sőt arról sincs, hogy egyáltalán objektív döntés született-e vagy egy előre megírt forgatókönyv szerint jutottak be, vagy sem a jelentkezők. Ugyanis nem láttuk a produkciókat. Sokkal korrektebb lett volna, ha látjuk, sőt utána halljuk is a zsűri véleményét, mint pl.: a Csillag Születik-ben láttuk, hallottuk.

Hiába volt néhány, jó produkció, a műsorszerkesztés olyan csapnivaló volt, amilyet már nagyon régen láttam. Egész egyszerűen, nem értettem a dolgot. Az RTL KLUB elméletileg tele van profi szakemberekkel, akiknek ilyen gyenge műsort, egyszerűen nem lenne szabad produkálni. Olyan szinten sikerült, alulmúlni önmagukat, ami már egyszerűen vicc.

Arról már nem is beszélek, hogy 30 számból kellet választani az előadóknak. Nem vették figyelembe, egyrészt azt, hogy az előadók abszolút kezdők, lámpalázasak, stb., másrészt azt sem, hogy ha kevés időt adnak a felkészülésre, akkor olyanok is kieshetnek, akik tényleg tudnak énekelni, csak a stressz miatt nem sikerül, olyan gyorsan megtanulni a dalt. Így bizony bejuthatott pár olyan versenyző is, aki bizony az énektudása miatt végképp nem való az X Faktorba, de nagyon gyorsan tanul. Ez kérem egy vicc, mint ahogy szerintem a teljes műsorszervezés is. Sőt, azt sem nagyon értem, hogy ötven előadónak mindössze 30 szám állt rendelkezésére a választáshoz. Mi alapján választották ki azokat a zeneszámokat? Jó néhány előadó választott olyan zenét, ami abszolút nem az ő stílusához, tudásához, egyéniségéhez illeszkedett. Valószínűleg azért, mert a 30 zeneszám között nem nagyon talált olyat, amellyel, sikerrel vehette volna fel a harcot, a többiekkel.

Ezt egyébként remekül megfejelte még az a tény, hogy miután, ezeket a problémákat leírtam az RTL KLUB honlapján a hozzászólások között, akkor olyan gyorsan moderálták ki a hozzászólások közül, hogy fel sem került a többi közé. Könnyű tele lenni dicsérő hozzászólásokkal, ha a negatívakat kigyomláljuk. Pedig nem volt benne, mit moderálni, nem írtam sértő, vagy obszcén kifejezéseket, csak egyszerűen leírtam, mint itt, a véleményemet. Sajnos manapság ez a divat.

Ha csak a dicsérő hozzászólások látszanak, akkor úgy tűnik, hogy ez egy remek, jól szerkesztett, világszínvonalú műsor volt?

Nagyon remélem, hogy a továbbiakban nem hasonló módon fog a műsor folytatódni, remélem látni is fogjuk a produkciókat, hallani fogjuk a zsűri véleményét függetlenül attól, hogy a közönség szavazatai fognak dönteni. Ugyanis a szavazástól függetlenül, a zsűri véleménye tud adni egy jó támpontot, a produkciót illetően. Több ízben, még az elején a műsornak, megvolt az, hogy az előadás után értékelt a zsűri, és bizony szívesen hallgattam Nagy Feró és a többiek véleményét. Én még nem tudom, hogy ki fogja nyerni az idei magyar X Faktor-t, de nagyon remélem, hogy még a műsor szerkesztői sem tudják.
Hozzászólások
Új hozzászólás
Felhasználónév:
e-Mail:
Üzenet:
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly