Elektronika
Itt formálodik ki a kezem közül az sok-sok minden amit az elektronikával kapcsolatban érdemesnek találtam megépíteni. Természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen ma már mérhetetlenül sok leírás található a neten, képtelenség lenne a töredékét is felsorolni. Lesznek itt nagyon egyszerű és bonyolultabb kapcsolások is. Mikor éppen mire volt szükségem vagy mit találtam megépítésre érdemesnek.

Van ezek között szervízműszer, többféle audiótechnikai kapcsolás, gyerekjátékok és egyre több lesz a PIC-es kapcsolás is. Most kezdem magam beleásni a PIC-ek világába és bizony meg kell mondanom egyre jobban tetszik. Nagyon sok mindenre használható, akár digitális akár analóg kapcsolásokba.

Talán a szervizeléshez is használható, egyszerűbb műszerek lesznek többségben, bár ennek sajnos anyagi okai is vannak, azon kivül, hogy mennyit lehet tanulni egy kisebb műszer megépítéséből is... Kis hazánkban a még az egyszerűbb műszereknek is igen horror ára van, ennek következtében azok, akik hobbiból foglalkoznak elektronikával, sokan egész egyszerűen nem tudják megfizetni a több tízezres, esetenként több százezres nagyságrendű műszer árakat. De sorolhatnám sokáig, a forrasztó állomástól kezdve a rengeteg kisfeszültséggel üzemelő gyerekjátékon keresztül akár a komolyabb labortápokig. Érdemes építeni, hiszen az anyagiakon túl ott az alkotás szépsége, és a rengeteg ismeret amit ezen szerkezetek építése közben megszerzünk. Mert a szerviztevékenységet, a javítást is nagyon szerettem mindig de a saját kezemmel megépített készülékek, sokkal több örömet szereztek az évek során. És ezek a építések hoztak magukkal valamit, amit sehogy máshogy nem lehet megszerezni. Az évek és a rutin. Nagyon sokat segített az amatőr elektronika a szervíztechnikában is, hiszen mivel a szabadidőmben is elektronikával foglalkoztam, így szereztem rengeteg olyan ismeretet amit csak a szervizeléssel nem szereztem volna meg. Ezeken az oldalakon láthatod azon készülékek egy részét amit megépítettem. Függetlenül attól, hogy én terveztem vagy sem, csak megépített és kipróbált kapcsolás kerül fel ide.
Van néhány amit én terveztem, de persze van sok olyan is amit a neten, újságban, szakkönyvben, stb...találtam és meg is építettem és mivel nekem személy szerint nagyon megtetszettek, úgy gondoltam, hogy kiteszem ide hátha másnak is kedve támad megépíteni az itt közzétett készülékeket. Azon kapcsolásoknál, amelyeket nem én terveztem, azoknál rendre feltüntettem az eredeti szerzőt, és beszereztem a hozzájárulásukat is a saját weblapomon történő közzétételhez. Végül de nem utolsó sorban elhívnám a figyelmeteket arra a nagyon fontos tényre, hogy

A hálózati feszültség életveszélyes, kellő körültekintés és megfelelő elektrotechnikai
ismeret nélkül szigorúan tilos, bármilyen ezzel kapcsolatos tevékenységet folytatni.


Több, általam megépített készülék is hálózat feszültségről üzemel. Ezeket nagyon óvatosan, kellő körültekintéssel szabad csak megépíteni és minden esetben be kell tartani a nagyfeszültségre vonatkozó biztonsági és munkavédelmi előírásokat.

Semmiféle felelősséget nem vállalok az utánépítéssel kapcsolatos leírásokkal kapcsolatban. Mindenki csak a saját felelősségére és ismereteinek megfelelő szinten álljon neki, bármely készülék megépítésének.Az oldal fórumán örömmel segítek, kérdéseitekre szívesen válaszolok.
Nagyon sok sikert és legalább annyi örömöt kivánok az elektronikai készülékek megépítéséhez, mint amennyit nekem okoztak az évek során.
A kategóriák menüben megtalálod a megépített készülékek leírását!
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly
grandiloquent-yearly